Att inspireras av sina kompisar

I början av terminen introducerade pedagogerna och höstterminens barn ”Ingrid och Ivar på skattjakt” för våra nya kompisar i gruppen. Intresset var ganska stort men samtidigt såg vi hur hela gruppen började intressera sig allt mer för Erika och Åsas grupps bok, ”Ingrid och Ivar letar spöken”. Vi såg i barnens lekar och hörde i deras samtal om hur de pratade och agerade utifrån boken och visade stor nyfikenhet.

Detta fick pedagogerna att fundera på hur vi skulle arbeta vidare med gruppen. Flera diskussioner fördes och tillslut kom vi fram till att vi också var tvungna att byta bok och låta ”Ingrid och Ivar på skattjakt” ligga lite i vila.

Att lyssna in barnens intressen samt låta barnen påverka sin vardag är något som också står i vår läroplan att pedagogerna ska ge utrymme för. I läroplanen står ”de behov och intressen som barnen själva på olika sätt ger uttryck för ska ligga till grund för utformningen av miljön och planeringen i utbildningen”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.