Aha-upplevelser kring fysik och Arkimedes princip bland de yngsta barnen.

På Hemligheten iscensätts lärmiljöer utifrån de böcker som vårt projekterande arbete kretsar kring. En grupp utforskar de olika rummen i boken ”Knacka på”. Bakom den blå dörren finns lilla Kalle som spelar på en trumma, men också en gul anka som flyter i vatten – hur funkar det? Vad är det som gör att ankan flyter och inte sjunker? Detta fascinerar barnen länge en förmiddag och vi tillför andra föremål. Aktiviteten utvecklades spontant på barnens initiativ till ett utforskande av fysik och Arkimedes princip som handlar om att vattnets lyftkraft i det här fallet är större än ballongens densitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.