Karneval – Citrusfestival

Fettisdagen är en dag som vi i Sverige firar med att äta semlor, men i Frankrike fick vi reda på att där firar de den här dagen med en stor festival. Delar av landet har en Karneval där människorna klär ut sig i masker och har magnifika parader med citrustema som äger rum dag och natt. Fruktutställningarna har nu blivit till en internationell känd händelse och som består utav olika teman varje år.  I år var temat att göra citrusdoftande konstverk som skulle innehålla varelser som delfiner, valar och  fantasidjur mm. Vi vill här ta tillvara på denna högtid genom att visa, skapa och diskutera tillställningen lite extra. Förskolans uppdrag är att förbereda barn för en internationell värld och genom att ta tillvara på information som vi får ifrån hemmen så skapar vi också en god relation mellan förskola hem.

Vill ni också ta en del av den franska traditionen som vi har gjort så klicka på denna länk: https://www.youtube.com/results?search_query=citrus+festival+menton+2019

En kommentar till “Karneval – Citrusfestival”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.