RÄDDA HAVET MED HAJEN KAJ

Tillsammans med barnen på Överraskningen arbetar vi med språk och språkförståelse kopplat till vårt fokusområde Hållbar utveckling. Vi har tagit hjälp av en saga ifrån ”Håll Sverige rent” där vi får följa med hajen Kaj och hans vänner på ett spännande äventyr.  Vi har skapat sagans karaktärer och gjort dem i olika material där barnen fått vara med och prova på nya tekniker. Barnen har fått använda symaskin, såg , slipmaskin och dem har även fått testa på att sy för hand. Sagan har väckt stora intressen hos barnen och allt skapande med olika maskiner har gjort allting roligare.

Vill ni också läsa om hajen Kaj och hans vänner så hittar ni sagan HÄR

Vi arbetade med en vikarie några dagar i december, hon fick se vårat arbete om hajen Kaj och blev enormt imponerad. Hon i sin tur berättade för sin bror Patrik om detta. Patrik jobbar just nu i Thailand som dykare och blev väldigt intresserad av vårat arbete kring ämnet ”Skräp i havet”.
Vi blev så imponerade av hans engagemang och lust att arbeta tillsammans med oss för att skapa en större förståelse hos barnen. Vi har under januari haft kontakt med Patrik via mail och skype, vi har även planerat in ett skypesamtal där barnen ska får vara delaktiga. Vi har tillsammans läst Patriks blogg och förberett frågor till samtalet. Här kommer några frågor som barnen vill ha svar på ifrån Patrik:

Goddag Patrik hur mår du?
Vad gör du när du dyker?
Har du träffat någon haj?
Har du sett någon Marulk?
Har du sett ett skeppsvrak någon gång?

Finns det mycket eller lite skräp i havet?
Finns det små plastbitar i under vattnet som du sett?
Har du sett någon död fisk?
Har du varit med om något spännande under vattnet?
Drunknar hajar och fiskar om de inte simmar?
Kan man äta haj?
Vad är en korall?

Vi och barnen väntar nu förväntansfullt på att få samtala med Patrik och få svar på alla frågor!

 

One thought on “RÄDDA HAVET MED HAJEN KAJ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.