Det är en djungel där ute!

Nisse är på besök igen och under den här veckan kom Nisse med ett brev och ett uppdrag. Nisse vill gärna att vi skulle skicka ett mejl och så fick vi ett uppdrag. Barnen fick en QR-kod som vi scannade, koden var en film som uppmanade oss att leta naturmaterial så som pinnar, kottar och stenar. Materialet fick vi gärna ta tillbaka till förskolan och skapa något med tillsammans med Överraskningen och Hemligheten.

En grupp tittade på filmen och begav sig sedan till Ormberget med en påse att samla material i. Väl där så upptäckte vi att det fanns is på de små vattenpölarna och att det var rejält halkigt på berget. Men barnen upptäckte även Lejonbajs – något vi noterade redan förra veckan. Var är de där lejonen?

En grupp tog även in isen som de hittade ute på gården för att ta sig en närmare titt. Med hjälp av ett trådlöst mikroskåp som är kopplad till lärplattan undersökdes isen i detalj innan den smälte och blev vatten.

Inne på Äventyret har Kompostina och hennes lillebror Gröna Påsen flyttat in. Barnen välkomnade dem med att skapa luciakläder till alla sopsamlarna. Med olika tekniker och kreativa tankar blev de utrustade med både linne och pepparkakshatt. Nu är även de redo att fira Lucia på onsdag nästa vecka!

I flera olika sammanhang delar vi upp oss för att arbeta med hållbar utveckling och återbruksmaterial, både i  uteverksamheten och inne på Korvetten . I lustfyllda sammanhang lär vi oss av varandra, utforskar och de digitala resurserna blir en självklar del i arbetet.

 

Ps. Skicka gärna ett meddelande till: nissepavinden@g.mail.com

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.