Trolle och Trollmadam på besök!

Ett gammalt fult och elakt troll det var en gång som kom till detta landet i en luftballong. Han lade sig i Småland med huvudet på Åland, och fötterna de var i samma stund i Lund.

Och hos det gamla trollet fanns en trollmadam, en näsa hade hon som hela Amsterdam. Hon lagade till maten, och lade upp på faten en kaka utav sand så stor som Svealand.

Och hos det gamla trollet fanns en gammal katt, som var så stor så stor som hela Kattegatt. Långt bort till Yokohama, man hörde hur han jama och svansen var så rund som hela Öresund.

Och nu är denna visa slut för denna gång och trollen redan gett sig av i sin ballong, nu är de nog vid polen ja, kanske mitt i solen och kära vän, de kommer aldrig mer igen. G

Solrosutställning!

En mrgon stod det solrosor i personalrummet. Jag tog in en till barnen och skapade en målarstation med färger i solrosens kulörer. Efter några dagar blev det en utställning med barnens tolkningar av solros. Blandade in naturmaterial i utställningen som jag hade plockat i skogen dagen innan. Intill finns ett ljusbord med bilder på blåbärsris och solros. oj…vad barnen har tittat på sin målning och berättat för varandra. De har klämt och känt på mossan samt plockat blåbären som hängde på kvisten. -Det är blodbär…och det är gott….sa de. Härligt att höra och se barnen kommunicera och blir undersökande tillsammans. Vilket samspel!

Småkrypsjakt, täljning och övergivna Slott i skogen!

”Man behöver en kniv och en bra pinne”

På dagens skogsäventyr vill några barn tälja. ”Man skalar bort allt skinn på pinnen” förklarar ett av barnen som täljt. ”När jag täljt pinnen blev den ljusare”.

Vi går på Småkrypsjakt och letar efter vilka småkryp som vi hittar i vår skog. Vi hittade en pytteliten snigel och kanske en gråsugga. Vi hittade också en myra och mycket spindelnät.