Sommarfest för grupp 2

Nu står sommaren runt hörnet. Idag packade vi med lite melon, chips och pastasallad och begav oss till lekparken bredvid Rosenkällaskokan. Här finns det en stor gräsmatta för lekar och en liten skog bredvid.

Barnen fick en skattkarta och i uppdrag att hitta nio bokstäver som låg gömda i skogen. Orden skulle bilda ett ord (ordet var sommarlov då detta är ett populärt program). För att lösa ordet fick vi flytta runt bokstäver, läsa högt och tänka. Barnen drog sedan ledtrådar och lyckades lösa ordet. Dagen bjöd även på kubbspel och en lek med fallskärmen.

Skräpjakt

Under gårdagens promenad till skogen såg barnen att det låg skräp längst vägen, de påpekade att det inte var bra för naturen och ville plocka upp det. Eftersom vi inte hade något att plocka upp skräpet med bestämde vi oss för att vi skulle ut på skräpjakt vid ett senare tillfälle.
Idag tog vi oss en tur vi hade plasthandskar och påsar med oss och jakten började. Vi tog en kort runda runt förskolan och på den korta sträckan hittade vi jättemycket skräp! Även de barn som inte ville plocka var med och hjälpte kompisarna att hitta skräpet.
Efter vi hade avslutat vår skräpjakt satt vi oss tillsammans och pratade lite om skräp.

Varför plockar vi skräp?
-det finns skräp i naturen, svara ett barn

– och de är inte bra för naturen, fyller ett annat barn i
– eller djuren, svarar ett barn
– är det inte bra för naturen är det inte bra för människan! Svarar ett barn efter att ha funderat en stund


Vad händer med naturen när vi plockar upp skräpet?

-den mår bra , svarar ett barn
– vet inte, svarar ett annat barn
-djuren mår bra!

– de (djuren) kommer inte äta skräpet och tro att det är godis! Fyller ett annat barn i.

Tillsammans skapar vi magiska världar!

Grupp 3 på Överraskningen har under hela året arbetat med ett Klas Klättermus-projekt. Som final på projektet har vi nu tillsammans förvandlat rörelserummet till Hackebackeskogen. Syftet är att skapa en lekvärld som stimulerar och utmanar barnens lek, där barnen kan mötas kring sina gemensamma erfarenheter och upplevelser.

Välkomna in i vår Hackebackeskog!

Kalasbordet, Björnarnas hus, klätterträdet och Mickel rävs lya är några av de miljöer barnen har skapat tillsammans

Barnen skapar själva den rekvisita de behöver till Hackebackeskogen. De har mycket idéer och kreativiteten flödar.

Genom att koppla ipaden till projektorn och projicera kan vi skapa stora bilder av favoritkaraktärerna

Trollfest med filmvisning!

Under våren har barnen i grupp 2 på Äventyret skapat en saga tillsammans med Eva. Det startade med en pinne där ett barn upptäckte linjer i pinnen, det blev då en trollpinne.

Sagan handlar om Noshörningen som har tappat bort sin son och ber Trollet som bor i trädhuset om hjälp.

Med hjälp av ledtrådar som en gul jacka och en snuttefilt hittar Trollet sonen och det blir fest med kaka, grädde och blåbär. Något även barnen fick på vår trollfest på förskolan.