Skapande på Sörmlands Museum

Idag har grupp 2 besökt Sörmlands Museum och påbörjat ett konstprojekt ”mönster monster” med konstpedagogen Ashraf. Barnen var mycket förväntansfulla och satte igång att skapa i ett stort rum som är avsatt för barnens alster. Mycket lockande återbruksmaterial att upptäcka och mönster skapandet förundrade barnen.

Vi var första gruppen som fick äran att starta.. nu kommer barn från andra förskolan att arbeta vidare. Tre tillfällen på tre tisdagar kommer vi arbeta vidare innan det är utställning!

Skapa tillsammans

i vår arbetsgrupp har vi djupdykt i en bok om ”Hugo”. En krokodil som bosatt sig i en skog i norr. Vi reflekterar om vad som händer i boken. -Varför knuffade Dromedaren ut Hugo? Vad önskade Hugo? Är Hugo farlig? Kunde Hugo gjort på något annat sätt? Finns många intressanta värdegrundsfrågor att diskutera tillsammans!

Nu har vi börjat bygga en stor Hugo. Några i taget målar, andra kämpar med att klippa i kartong, alla tänderna, vad behövs mer?

några barn tittade på tårtor på datorn, för Hugo älskar att bjuda på kafferep och tårta åt sina vänner. Åhhh så goda de såg ut. Vi valde några bilder och skrev ut. Direkt efter ville vi pröva rita av tårtorna på ljusbordet! Nedan finns en länk där programmet Lässugen läser boken om Hugo!

https://urskola.se/Produkter/180227-Lassugen-Amanda-och-Nour-El-Refai

Utmanas i målning!

Vi tränar på luciasånger och längtar till Lucia! Vi har ett luciatåg i porslin vi tittar på. Pedagog förberedde svagt svampade papper och en bricka med färger – Vilken luciafigur önskar ni måla? Vega: – jag ska göra en stjärngosse. Har vi guldfärg? Jag kan ta såna här guldiga paljetter istället.

Efter en stund är Vega missnöjd. Pedagog ger förslag om att torka bort och börja om. Tillsammans började vi med huvudet….den vita dräkten….sedan VÄNTA…TORKA…struten…fötter….VÄNTA….TORKA…sedan detaljer och en NÖJD VEGA! : -jag vill spara den på förskolan till lucia!

vid annat bord bakas det kakor med playdoh!

Scarlett, Maya och Ellen målar sina figurer.

Kreativt skapande

En vagn full med återbruksmaterial möter barnen i grupp 3 efter tisdagens morgonmöte. Detta skapar stort engagemang hos barnen. De har många kreativa idéer och visar stor drivkraft i arbetet med att skapa sina karaktärer med inspiration från Klas Klättermus.