Kökets sista vecka innan sammanslagningen!

Så här kommer bilderna ifrån denna vecka!

Jag välkomnades i måndags av trasiga frysar så denna vecka vart en liten rädda vad vi kan vecka =)

Måndagen bjöd på rotfruktpytt, grekisk bulgurpytt, majskolvar, potatismos, panerad sej, rödbetor med chevrekräm

Tisdagen bjöd på en grönsaksoppa

Vi mixade och kokade alla bär och gjorde glass!

Onsdagen vart det grönsakspytter och grönsaker!

Pannkakor med egen blåbärskompott på torsdagen

Och självklart gör vi pannkakor även till de med specialkost, här nedan är tex äggfria pannkakor gjorda på kikärtsspad, vetemjöl, salt och bakpulver

Och så filmjölksbröd till mellanmålet

Och fredag! Klyftpotatis, grönsaker, broccolibiffar, choritzo, pannkakor mm

Ha en underbar sommar nu allihopa!

Köket vecka 26

På tisdagen serverade vi cornflakesfisk

Vi testade även en ny gröt denna vecka till frukosten

Onsdagsmaten var en grönsakslasagne

Torsdagen bjöd på en soppbuffé bland annat majssoppa, sparrissoppa och en potatis och blomkålssoppa

På fredagen vart det en buffé av bland annat pyttipanna, korv med paprika, köttbullar, ris o potatismos

Nu går vi in på sista veckan innan sammanslagningen så det kommer bli Kockens val hela veckan! Men bilder kommer i slutet av veckan!

Sura och beska körsbär!

Precis utanför Jollengårdens staket växer ett körsbärsträd. Bären har börjat mogna men de är inte så goda… när man mosar bären i handen kommer en blodröd saft ur. Kan vi kanske använda den som målarfärg? Vi testar!

Först mosar vi bären och tar bort kärnorna

Det blir först mörkrött sedan brunt efter en stund.

Men vad är det här som ligger i moset och fastnar på teckningen?

Köket vecka 25

På måndagen serverade vi egen stekta pannkakor med vår egen äppelmos

En pastasallad fick vara med på salladsbuffen

En potatis och blomkålssoppa blev det på tisdagen

Vegetarisk köttfärssås med pasta serverades på onsdagen

Blåbär, banan och äppelsmoothie till mellis

På torsdagen var det midsommarfest och då serverade vi en 3-rätters

Vi startade med en gazpacho med getostkräm

Sen blev det ett spett med potatissallad

Vi avslutade med jordgubbar och vaniljglass

Hoppas ni hade en trevlig midsommarhelg!

Köket vecka 24

Måndagen bjöd på en fisk i örtsås

Till mellanmål vart det en Diddi smoothie

Tisdagen var Rysslands nationaldag så då serverade vi deras nationalrätt: Piroger

På onsdagen var jag ledig men en vikarie serverade en grekisk bulgurpytt

På torsdagen åt vi en krämig grönsakssoppa

På fredagen var jag ledig men en vikare serverade pastasallad och rostbiff

Köket vecka 23

Måndagens lunch var en kikärts och rotfruktcurry

På tisdagen var det Danmarks nationaldag så det firade vi med deras nationalrätt: stekt fläks med kokt potatis och persiljesås

På torsdagen bjöd vi på en potatis och broccolisoppa

 

Och på fredagen arbetade vi lite extra klimatsmart och serverade en buffé  på sådant som vi tagit tillvara på vid tidigare serveringar

Så som köttgryta, lasagne, pastagratäng, pannbiffar, köttbullar m.m.