HĂ€starnas Bajs-projektđŸ’©

För barnen i HĂ€stgruppen finns inget roligare just nu Ă€n BAJSđŸ˜„đŸ’©. Vi ska arbeta med barnens intresse för bajs som vĂ„rt projekt i HĂ€stgruppen. Idag har vi anvĂ€nt oss av skapande metod. Vi har anvĂ€nt oss av lera i skapandet. Vilket spĂ€nnande material!

” HĂ„rt men mjukt!”

”Det luktar marsipan!”

”Det luktar gammal strumpa!”

Barnen fick till uppgift att skapa bajs. Hur ser bajs ut? Diarré, bajskluttar, bajskorvar bajshög, barnen hade mÄnga idéer.

Leran ska torka och sedan Ă€r det dags för att mĂ„la bajset. Vi kan vĂ€l avslöja ocksĂ„ att barnen skrivit en egen text till en bajssĂ„ng. SĂ„ngen Ă€r inspelad och nĂ€sta vecka ska vi tillsammans med digitala verktyg ( Green-Screen) skapa en musikvideo till sĂ„ngen. Barnen Ă€r vĂ€ldigt spĂ€nda över att fĂ„ dela med sig av sĂ„ngen till er vĂ„rdnadshavare men Ă€n sĂ„lĂ€nge fĂ„r ni hĂ„lla tillgodo med bilder pĂ„ barnens skapade bajskorvar😄.

FrĂ„gor kring vart bajset tar vĂ€gen nĂ€r man spolar ner det i toaletten eller varför ser vi majs i bajset nĂ€r vi Ă€tit majs, och varför Ă€r majset fortfarande helt Ă€r frĂ„gor vi ska forska om tillsammans. Barnens tankar, frĂ„gor och funderingar styr vĂ„rt fortsatta arbete 🙂.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.