Boken som inspiration och massor med snö!

Vi pedagoger arbetar det här året med Läslyftet. Läslyftet är kompetensutvecklingsinsats för oss pedagoger som bygger på kollegialt lärande med stöd av handledare. Syftet är att vi ska få möjlighet att utveckla kunskaperna kring barns språk-, läs- och skrivutveckling samt hur barns intresse för texter, bilder och skriftspråk bäst tas tillvara.

Idag har vi introducerat figurerna Läsfixarna. Det är Spågumman, Detektiven, Reporten, Cowboyen och konstnären. Idag jobbade vi med Spågumman när vi läste boken Bara rumpor på stranden. Varje dag efter lunchen kommer vi att ha en planerad högläsning där barnen kommer att möta Läsfixarna.

Läsfixarna är en undervisningsmetod som vi använder oss av tillsammans med barnen för att utveckla och ge möjlighet till olika läsförståelsestrategier.

Vi arbetar också med våra läsmiljöer, hur dom kan inpirera och stimulera till läsning och hur vi vuxna kan vara läsande förebilder. Glöm inte att även ni vårdnadshavare är viktiga i den biten 😄.

Vi har även hunnit med att bli inspirerade av böckerna i vårt intresse för att pärla, vilka konstverk vi får se.

Hästarna var även och åkte pulka i snöfallet, oj vad snöiga vi blev.

2 reaktioner till “Boken som inspiration och massor med snö!”

  1. Jättekul att läsa om hur ni jobbar och de projekt ni har. Jag kan tänka mig att Läsfixarna är ett populärt inslag bland barnen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.