Nissebrev nummer 2!

Precis som det stod i första nissebrevet så var andra brevet gömt, så barnen fick starta sin morgon med att leta efter brev nummer 2.. vi hittade det och läste det tillsammans medan vi åt frukt.

Vi hoppade så många år vi var, sen begav sig Tigergruppen ut för att leta efter Tusspuffans träd. Ballongerna stannade kvar och fortsatte hjälpa Dim och Lummer att göra en skylt för att uppmärksamma de stora (oss människor) på att de bor i skogen.

Tigrarna begav sig ut för att leta efter ett gammal träd med mossa på. Vi googlar hur man ser att ett träd är gammalt, och fick svaret att man kan räkna årsringarna på en stubbe (vi provade att räkna på en stubbe här på förskolans gård). Man kan också se att ett träd är gammalt på höjden och bredden på trädet, så vi fortsatte leta utanför staketet på vår baksida. Där hittade vi en stor björk med mossa på, där vi är helt säkra på att Tusspuffan bor. Vi knackade på men ingen öppnade, så vi tänkte att de nog hade för hög musik för att kunna höra oss…. vi hittade även lingonris och barkbåtar i närheten så det måste ha varit det trädet där Tusspuffan bor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.