Tigerbesök i kyrkan

Efter vårt besök på culturum,hörde vi kyrkklockorna från Nicolaikyrkan och vi blev nyfikna… vi hade en stund kvar innan vi var tvugna att cykla tillbaka till förskolan, så vi tog tillfället i akt och kikade in i kyrkan. Vi var helt tysta och gick försiktigt där inne, någon spelade fin musik på en orgel och det fanns tända ljus. Vi såg en tjej som tände ett ljus och grät, vilket berörde oss allihopa.

”Det var fint där inne”, ”jag blev glad av musiken”, ”jag blev lite ledsen av musiken, men samtidigt glad för det var vackert”, ”musiken var nästan FÖR vacker”, ”vad fint det var där inne, jag blev lugn i hela kroppen”…..

Många tankar och funderingar blev det. När får man gå in i kyrkan? Vem får gå in där? Varför grät den där tjejen där framme? Får man vara både glad, arg och ledsen i kyrkan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.