En tur till skogen

Äntligen var det dags för skogen för stenarna igen, vi slog till och tog med oss färg så vi kunde måla på snön. Åh vad roligt barnen hade! Det var spännande att se om man kunde måla med vattenfärg på stenar, träd och kottar. Barnen fick prova fritt, vilket uppskattades och de höll på en lång stund med sitt målande.

Vi hittade även spår från olika djur i snön, vi pratade om vilka djur det kunde vara. Hund, katt, hare och dinosaurier kom upp i våra funderingar…

”Miljön ska vara öppen, innehållsrik och inbjudande. Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta till vara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter.”  (Lpfö, rev 2016)

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv.” (Lpfö, rev 2016)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.