Vad äter ättika?

Idag på samlingen inne på Pokus fick barnen prova lukta på Ättika. Det luktade surt och inte alls så gott, var deras ord om den stickiga doften. Vi pratade om att ättika är en slags syra, som älskar att äta kalcium. Och var finns då kalcium? I mjölk kom vi på, och kalcium behöver vårat skelett för att vi ska bli starka. Vi ville mata ättikan och då tog vi reda på att kalcium även finns i äggskal! Så vi provade att hälla ättika i en burk och även lägga ner ett rått ägg i burken.
Vi väntar spänt på vad som kommer hända….

 

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen. (Lpfö98, rev 2016)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.