Vi programmerar Blue-Bot!

Att samarbeta, analysera ett problem, testa, felsöka och förbättra en lösning till problemet. Det kan exempelvis göras genom att låta barnen gemensamt programmera en robot som ska ta sig igenom en bana full med hinder. Exempel på en sådan robot är Blue-­Bot. Med hjälp av den lilla roboten tränar vi på att diskutera och reflektera med en kompis för att tillsammans få Blue-Boten till sitt mål. Frågor vi ställer oss är ”Hur många steg är det för att få Blue-­Bot att gå ifrån den röda cirkeln till den gröna triangeln?”

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar (LpFö98, Reviderad 2016)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.