På konferens om tidiga och samordnade insatser för unga

Den 5 och 6 december var vi på konferensen Tidiga och samordnade insatser för barn och unga på Folkets hus i Stockholm

Barn ska bara vara trygga och få hjälp i tid. Enkelt att skriva under på, men ett läge som kräver långt utvecklad samverkan. Något som i sin tur kräver samsyn, mod och inte minst uthållighet.
Konferensen vände sig till verksamma på olika nivåer som är intresserade av samverkan för tidiga och samordnade insatser för barn och unga. Från Nyköping var det personal från både utbildningsförvaltningen och sociala förvaltningen som närvarade. Både Skolverket och Socialstyrelsen arrangerade konferensen gemensamt.

Den första dagen innehöll en bra blandning av inslag såsom: Uppsala Loves Hiphop – en föreställning om maktstrukturer och diskriminering bland unga, föreläsningar av Anette Wickström (Linköpings Universitet) om hur unga mår idag och av Per Germundson (Malmö Universitet) om förutsättningar och fallgropar för samverkan. Dessutom fanns valbara seminarier om Team Agera, Origo – resurscenter mot hedersrelaterat våld och förtryck, EU Horizon 2021 med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.