Nätverksträff och SIP-utbildning för skolledare

SIP står för Samordnad Individuell Plan. Projekt #jagmed har som delmål att utveckla och förbättra samverkan mellan utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen och även samverkan mellan kommun och landsting. Ett sätt att samverka är genom att samla sig kring en individuell plan för en ungdom som är i behov av insatser från olika aktörer. Under denna förmiddag guidade vi skolledare på högstadiet och gymnasiet i grunderna för hur SIP kan gå till, genom lagstiftning och konkreta exempel, med material från SKL och tillsammans med projektledare för Psykisk Hälsa Eeva-liisa Blomberg. Utvärderingarna från dagen visade att det var mycket uppskattat att få denna kunskap då även skolpersonal numera kan initiera ett SIP-möte.

         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.