Infoträff Magelungen Södertälje

Den 14 november åkte delar av arbetsgruppen för en samlad modell för skolnärvaro till Södertälje för att lyssna på hur personal inom Magelungens verksamhet arbetar med hemmasittare där. Vi fick lyssna på Ia Sundberg Lax från Magelungens HSP-team som presenterade deras arbetsmetoder. Hon syntes tidigare under hösten tillsammans med Robert Palmér i Nyhetsmorgon i TV4, se följande klipp    

Vilka råd ger då Magelungen oss som arbetar med ungdomar? Följande:
– arbeta strukturerat och målinriktat – kartlägg innan du sätter in åtgärder  – möt eleven där hen är och där problemen uppstår, många utmärkta insatser har stupat på att eleven inte tar sig dit, och insatsen tar sig inte till eleven  – samarbeta på riktigt , skrota stuprören!  – utvärdera, ta hjälp om man inte kommer vidare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.