Möte med Nyköpings Ungdomsfullmäktige

Idag träffade vi styrelsen i Nyköpings Ungdomsfullmäktige och pratade om övergången från grundskolan till gymnasiet.

Nyköpings ungdomsfullmäktiges (NU) möten handlar om att rösta igenom förslag som styrelsen eller arbetsgrupperna jobbat fram. De förslag som röstas fram går sedan vidare till Kommunstyrelsen. Mer praktiskt arbete som att planera mindre event för ungdomar, skriva texter eller jobba fram kampanjmaterial görs av ungdomsfullmäktiges ledamöter. Arbetet sker ibland i helgrupp, ibland i arbetsgrupper. NU håller möten 4-6 gånger per år i Stadshuset, och det finns plats för 50 högstadie- och gymnasieungdomar.

Styrelsen

  • Ordförande: Omar Hassen, Nyköpings Enskilda Gymnasium
  • Vice ordförande: Malin Andersson, Kunskapsskolan
  • Sekreterare: Miranda Viberg, Kunskapsskolan
  • Vice sekreterare: Nils Wellander, Kunskapsskolan
  • Ledamot: Linus Nylund, Nyköpings högstadium, Omega
  • Ledamot: Luna Deng, Kunskapsskolan
  • Ledamot: Vakant

Styrelsens uppdrag handlar om att hjälpa ungdomsfullmäktige att fungera så bra som möjligt. Vi jobbar bland annat med utvärderingar, undersökningar, beslutsordning, utbildningsdagar, mötesformer och planering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.