Efterlängtat samverkansmöte med BUP

Vid vårt månadsmöte för projektgruppen i november var Barn- och Ungdomspsykiatrin särskilt inbjudna för att berätta om sin verksamhet och hur skolpersonal, föräldrar och andra kan komma i kontakt med dem. De har ett telefonnummer 010-4925828 för rådgivning eller bokning av nya eller pågående ärenden.

BUP har i flera elevärenden samverkat med #jagmed kring ungdomarnas studiesituation. De upplever att #jagmeds samordnare är mycket trygghetsskapande för elever som stegvis behöver stöd för att klara att erövra skolans värld och de ser samordnarna som ”detektiver” som tar reda på vad som fungerar i skolan för just den eleven och sedan följer upp tillsammans med eleven hur det går i vardagen.

De närvarande hade flera frågor till BUP när det gällde elevhälsans remisser (som inte behöver skickas in via Resursteamet), överlämningen från BUP till Vuxenpsykiatrin, om BUPs prioriteringslista är känd i alla skolor mm. Detta var ett välbehövligt möte med flera klargöranden för alla som deltog. Ett stort tack till Ulrika, Frida och Fredrik som besökte oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.