NY HÖGLÄSNINGSBOK

Jag läser för mina medboende två gånger i veckan och jag tar fram några förslag de kan rösta på, denna gång blev det:

”Midnattssolens timme” av Cecilia Ekbäck Året är 1856 och Magnus Stille som vanligen arbetar med kartläggning av berggrunden, blir beordrad av sin svärfar, justitieminister, att kartlägga Svartåsen långt uppe i samernas land. Det egentliga uppdraget är hemligt och innebär efterforskning omkring döden av en präst, en lagman och en nybyggare. Det hela verkar brutalt mord. Resan från Stockholm till Kiruna sker till största delen med ångbåt. Som medresenär får Magnus Lovisa, som är dotter till justitieministern. Hon behöver byta miljö tycker fadern och livet uppe i norr kan innebära erfarenheter om det strävsamma livet och inte alls motsvara det liv i lyx och flärd som Lovisa vanligtvis lever och som fadern inte tycker är en bra miljö att växa upp i.

Svartåsen är en avlägsen plats med dolda hemligheter och ett mystiskt berg. Resan in i midnattssolens land kommer för alltid att förändra Magnus och Lovisa.

 

Vi startar boken lördagen den 25:e november och platsen är som vanligt Löparens kök och tiden är 14-15 med fika som avslutning.

Vi fortsätter högläsningen varje måndag och lördag samma tid.

VÄLKOMNA!

Kristina Schmidt

En kommentar till “NY HÖGLÄSNINGSBOK”

Kommentarer inaktiverade.