Blåklockan v. 13

Den här veckan har vi pratat om att säga nej! Vi har tittat på ett avsnitt från Djuren på Djuris och läst boken ”Dom som bestämmer”. Vi har pratat med barnen och frågat om man får säga nej, när får man säga nej och om barnen brukar säga nej. Det blev många svar och barnen kom fram till att man får säga nej och att vi då också måste lyssna. De kunde också berätta själva när de sagt nej.

Djuren på Djuris/UR

Vi gick på utflykt i onsdags och tittade om myrorna har vaknat i myrstacken. Vi hittade 6 myrstackar och en spännande stock med hål i. Vi funderade på om det var myrorna som gjort hålen eller vem det kunde vara? Under barken hittade vi också gråsuggor. När vi kom tillbaka till förskolan tittade vi på informationsfilmer om myror och gråsuggor på UR.se.

Vi har också firat att det är Påsk och i onsdags hade vi påsklunch och dukade långbord.

På skärtorsdagen tog vi fram såpbubblor, vi fick fruktfat, lekte leken ”Kom alla mina små kycklingar” och lyssnade på visor med påsktema. Påskharen hoppade förbi och tappade alla sina ägg så vi fick hjälpa till att leta reda på dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.