Björnlekar i skogen

Idag har vi njutit av det fina vädret och tagit en promenad till skogen med hela gruppen. Solen lyste, fåglarna kvittrade och bilarna susade förbi på motorvägen. Vi såg blommor på kullen och hittade en död skalbagge.

Vi la skalbaggen på en sten! Kommer den vara kvar nästa gång vi kommer till skogen?

I skogen var det full aktivitet hos barnen, de upptäckte miljön. Några samlade på stora stenar, andra provade att rulla och kasta stenar ner för slänten. Barnen tog sig upp och ner för gropen och några klättrade upp för en större sten. Vi hittade en koja där barnen tyckte att det såg ut som pinnarna på marken inne i kojan var ormar. Det blir många spännande diskussioner och tankar, vi pedagoger finns nära och utvecklar barnens tankar.

En koja i skogen med ett ”ormgolv”…

Vi samlades kring en mossig stubbe och fick besök av tre plastdjur, en björn, en varg och en älg. Vi pratade om djuren och sjöng Mors lilla Olle och lekte Björnen sover. Barnen fick turas om att vara björn tillsammans med en vuxen.

Våra nya skogskompisar…

Ur läroplanen för förskolan: ”Utbildningen ska ta tillvara på barns nyfikenhet samt utmana och stimulera deras intresse för och kunskaper om natur, samhälle och teknik (skolverket, 2018)”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.