Vitsippan v 36-38

Nu välkomnar vi nya barn på vår avdelning och vi leker mycket med dem inne och ute. I höst ska vi bland annat arbeta med naturvetenskap och teknik så vi pedagoger satte på oss dem glasögonen och såg att barnen är intresserade av att ösa/hälla, hoppa och att rulla saker. Vi har börjat introducera dessa ämnen och barnen får leda oss vart vi ska ta vägen.

Vad kan rulla?
Hur och från vad kan man hoppa?
Hur kan man hälla/ösa och vad kan man hälla eller ösa?

Välkommen till hösten med oss på avdelningen Näckrosen

Nu har höstterminen kommit igång ordentligt och vi är i full gång med att introducera nya barn till vår grupp. Hittills har vi främst fokuserat på att bygga relationer och skapa en trygg barngrupp. Vilka individer är vi och vad har vi för behov? Utifrån vad barnen visar intresse för utformar vi vår utbildning. Vi ser att barnen visar stort intresse för fordon, skapande, vatten, djur, natur, musik och rörelse.

Hur tar vi oss fram på en cykel?

Vi tittade närmare på en tvestjärt i luppen…
Montering av garage och introduktion av nya leksaker…
Småkryp i skogen..
Spännande när sopbilen kommer på besök…

Vallmon

Boken som vi utgår från i vårt gemensamma projekt.
I upptakten av projekt börjar vi alltid med att göra en tankekarta i våra grupper för att ta del av barnens kunskaper och erfarenheter i ämnet. Detta för att barns inflytande och delaktighet alltid är utgångspunkten i våra gemensamma projekt och i barnens undervisning
Denna termin har vi pedagoger uppmärksammat att barnen reflekterar tillsammans genom att visa varandra sina färdigställda alster, ställer frågor och diskuterar 🙂

Vallmon

Barn och pedagoger fortsätter sitt arbete tillsammans med våra gemensamma lärmiljöer 🙂

Nu har djuren flyttat in 🙂
Trädet har fått bokstäver..
Barnen har fyllt på med lite böcker i vår bokskog..
Sjörövarna skall hämta hem sin skattkista..
Dinosaurierna mumsar uppe på vår hylla..
Matematik hörnan börjar ta form….
I vårt sensomotoriska rum har vi även konstruktionslek 🙂

Vitsippan vecka 33

Vi börjar höstterminen på vitsippan med sol och värme. Vi är ute på morgonen och förmiddag och går in för lunch och vila och mellanmål. Vi fick nya ute leksaker som vi tog fram, nya bilar, bollar och sandleksaker.

För att få skugga gick vi till skogen och kullen, några barn mumsade på blåbären.
Efter vilan ritar , pusslar eller leker vi i lekrummen.

Sommarvärme och färgglad gård…

Fläktarna går för fullt och våra små parasoll ger lite skugga. Vattenflaskorna är välanvända och när det är dags för vila somnar barnen fort. På Gullvivan försöker vi vara på stora gården där det finns skugga och vinden fläktar lite. Barnen hittar på massor att göra t.ex. gömma sig i lilla bersån, springa upp och ner för kullen, klättra i lekställningen, gräva i sanden och känna hur sanden känns mellan tårna.

En pedagog har fixat på gården så vi har haft hjälp från Blåklockan denna vecka, vi har även fått vara på deras gård och upptäckt deras saker. Speciellt spännande var att de har ett bilgarage utomhus!

Bilgaraget lockade…
Stock som inbjuder till en stunds vila eller varför inte rulla den fram och tillbaka?
Provar nya aktivitetsslingan på gården..
Former och färg…

Nu närmar sig semestertider och fler av oss ska ut på nya äventyr, några slutar, några byter avdelning och några har lång semester. Vi på Gullvivan vill tacka för den här terminen och ser fram emot en spännande höst. Hoppas ni får en härlig sommar!

Cyberkramar från oss

Midsommarfirande och gårdsfix…

Vi sopade och rensade ogräs för att kunna måla på plattorna….

Idag har vi påbörjat arbetet med att göra vår gård lite mer spännande. Barnen hjälpte till att sopa och rensa ogräs. Sen målade en pedagog en hage. Tanken är att barnen ska få flera möjligheter till att utvecklas både motoriskt och språkligt. Allt tar lite tid men allt börjar med ett första steg…

”Hoppa hage”

Igår firade vi midsommar. Vi dansade runt stången till musik och sen fick vi glass..

Vår midsommarstång…
Gott med glass…

Vi på Gullvivan vill önska er alla en härlig midsommar med massa gott och trevligheter.