Rosen

Den här veckan har bjudit på väldigt olika väder och vi har passat på och utnyttja den lilla snö som kom.
Vi har också julpysslat och övat på Luciasångerna. Vårt besök på Arkens äldreboende vart mycket uppskattat och barnen blev glada över sin present.

Vi vill passa på och tacka alla för ett trevligt Luciafirande och vi önskar er alla en trevlig helg!

Vi utmanar vår motorik…

Barnen utforskar och utmanar sin motorik med möblerna och redskapen som finns inne på Vitsippan. De studerar sina kompisar, tar efter, provar, gör om. Här övar vi även turtagning och samspel. Hur många kan vara på ”stenen” samtidigt? Går det att sitta på rutschkanan om en kompis ska åka? Vi pedagoger finns med och stöttar och uppmuntrar!

Första veckan på Vitsippan

Under vecka 49 och 50 kommer vi på Gullvivan få nytt innertak och ny belysning. Därför kommer vi vara på avdelning Vitsippan under dessa två veckor. Barnen har fullt upp med att utforska både inne- och utemiljön som hör till avdelningen. Det finns material där barnen får utmana sig själva utefter sin förmåga. Det finns bland annat en kub med mjuka klossar, olika klättermöbler, plaststenar, en rutschkana i trä. Men mest populärt är att det finns en duk där vi kan projicera upp sånger och böcker från lärplattan. Vi har lyssnat till Babblarnaböckerna och dansat till olika sånger. Barnen skrattar och önskar låtar.

Barnen visar intresse för sång och dans..

Ute har vi bland annat byggt i sanden, lekt tittut i lekstugan, provat att köra bilen, gjort en balansgångsbana.

Balansbana av brädor…

Ute på stora gården har de tagit ner våra stora tallar. Vi har tittat på dem när de arbetar. Det har varit lite svårt att få barnen att titta precis när träden faller ner.

Vi utforskar med deg

Hur gör jag för att få degspagetti?
Provar att forma med kniven, provar att smaka degen. Salt och gott!
Karvar och kavlar! Vad händer med degen när den ramlar ner på golvet?

Konstverk i degen..

Vi har gjort en deg tillsammans med barnen. Barnen vill gärna dega och fångas långa stunder. De inspireras av varandra och pedagogerna. Vi fascineras av känslan av hur degen känns i händerna, hur den smakar, vad händer om jag kavlar eller använder formar? Hur får jag ut figurerna ur formen? Vi övar på samspel och turtagning, alla kan inte ha samma kavel på samma gång.