Gravitation

Snögruppen har utforskat bilars rörelse samt flygplan, vi pedagoger vill därför utmana barnen vidare. Vi har nu utifrån barnens intresse påbörjat vårat nya projekt om gravitation. Vi har tillsammans sett en kort film om Newton när han får ett äpple i huvudet, vi har diskuterat varför äpplet ramlar ner och inte upp, vi har även testat att släppa själva att släppa två legobitar från samma höjd och olika höjd.

  • Dem ramlar ner samtidigt.
  • Coolt.
  • legobitarna är lätta därför ramlar dem samtidigt.

Vi har även påbörjat ett bygge av en kulbana, men också arbetat med datorplattan för att få kulan till mål. Vi diskuterar varför kulan trillar ner i hålet och att det är för jordens gravitation som drar ner allting mot marken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.