Vi flyttar!

Denna vecka har några i personalen varit tilösammans med barnen och några har packat ner våra saker i kartonger. På torsdagen och fredagen körs våra grejer från brandkärrsskolan och hjorten till våra nya lokaler i paviljongerna vid Träffen. En ny spännande tid står framför oss och äntligen kommer barn och pedagoger på fjärilen äntligen få vara tillsammans igen i samma hus.

På måndag är förskolan stängd för barnen men personalen kommer att arbeta med våra miljöer så att vi kan ra emot barnen på tisdag den 1 september.

Vi ser fram emot att träffa alla igen i våra nya paviljonger på tisdag.

Kul på bussen

Idag var vi i Söra igen med förskolebussen. På förmiddagen ville barnen leka inne i bussen och testa alla nya leksaker. Vi räkna, sortera, öva finmotorik bland annat.

När vi ätit gick vi ut. Då öva vi på att lyssna på visselpipans olika kommandon (1 blås = stanna 2 blås = kom), vi blockade blåbär, lekte kurragömma, träna balansen och mätte olika pinnar 📏

Vi hittade också ett hjärta på ett träd 💛

Morgonaktiviteter

Under tre veckor nu har vi använt oss av en aktivitetstavla på morgonen där barnen får välja var de vill vara när de kommer. Barnen kan välja mellan att vara ute, i ateljén, i sinnesrummet eller i ”matsalen”. I matsalen dukar vi upp med spel, konstruktion och andra aktiviteter.

Eller spela spel ☺️

Bubblor

Idag har de barnen som valt att starta sin dag ute fått prova på att blåsa bubblor på olika sätt och med olika redskap. Vi ordnade fram 3 olika stationer.

Vid en station kunde man göra vanliga såpbubblor med runda såpbubbleverktyg.

Vid andra stationen blåste vi långa korvar av skum med en pet-flaskor och strumpor.

Titta ett hjärta!”

Vid den tredje stationen blåste vi stora berg av skum och bubblor i skålar med långa sugrör.

En härlig start på dagen!

Självporträtt

Denna vecka för vi självporträtt i barnkonventionsgruppen 😀

Jag hade ställt upp en spegel som barnen kunde spegla sig i när de gjorde självporträtten
Resultaten 👏🏻

Såpbubblor

Att blåsa såpbubblor är roligt för både vuxna och barn! Vi hade en jätterolig eftermiddag i fredags då vi gjorde i ordning en stor sats med såpbubblor. Redskapen vi använder för att göra såpbubblor är formade som en stor cirkel eller en cirkel med flera mindre cirklar inuti. Det ger oss stora härliga och färgglada såpbubblor.

Insekter

Idag har vi letat efter insekter på gården på Hjorten. Till vår hjälp hade vi förstorningsglas för att kunna upptäcka de allra minsta insekterna. Vi hittade en svart skalbagge med gula prickar och massor av myror. Vi turades om och tittade även tillsammans i förstorningsglaset.