Hållbar utveckling

 

 

 

 

 

 

Vi satsar på hållbar utveckling i Nyköpingskommun

Hållbar utveckling är ett utvecklingsområde som vi satsar på för att bidra till ett gott liv för medborgarna. Hållbar utveckling handlar om att vårt samhälle ska räcka till nästa generation inom tre dimensioner: socialt liv, ekonomi och ekologi/miljö.

Tillsammans med barnen uppmärksammar vi saker som att sortera sopor, att vara rädd om vårt vatten, ta hand om varandra, ta hand om djuren/naturen, vikten av att vi skall röra på oss.

 

Under hösten kommer vi att träffa sopsamlarmonster. Den första vi ska träffa är Kompostina

”Bananskal, äppelskrutt eller pasta, Kompostina samlar på de mesta i matväg. Hon vet att det är viktigt att vi minskar matsvinnet därför blir hon extra glad när hon hittar rester som faktiskt inte går att äta. Kompostina är alltid hungrig, och hör du något kurra väldigt högt, ja då är det hennes mage. Hon sprider en ljuvlig doft i gruppen och har därför två följeslagare som aldrig sviker hennes sida – flugorna Bill och Bull! Som den organiska varelse Kompostina är så växer det självklart vackra blommor på knoppen”

 

 

 

 

 

 

Det är mycket viktigt att ni som föräldrar/vårdnadshavare meddelar oss på förskolan då era barn ska vara lediga eller är sjuka så att rätt mängd mat tillagas.

Fråga oss gärna om ni undrar över något! /Personalen Nöten

Trevlig helg!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.