Kreativa idéer och lösningar…..

Hej alla! Här kommer lite bilder från vår förskola igen 🙂 Varje dag kommer barnen med ideer och funderingar och kommer på kluriga lösningar…..

Vi har inga kärror eller släp till våra cyklar ute på gården, men barnen lyckas hitta lösningar! Här har en gammal kartong blivit ett släp och sedan en husvagn.

Här har kartongen och några bänkar blivit ett flygplan!
Barnen leker elefanter och har en elefantkoja i ”bilen”. Det börjar regna och med lite hjälp från en pedagog används en kabeltrumma som parasollfot och vips fick elefanterna tak 🙂 Det gamla målet och en filt blev en vägg.
Det kan vara lite knepigt att få till en snöflinga med pärlor, men med ett mönster går det lättare och genom att använda smartboarden kan fler se samtidigt.
Barnen hjälper varandra att räkna och titta på mönstret.

Det blir nya ”världar” med nya byggen nästan varje dag. Barnen använder olika material som tex magnetplattorna, kaplastavar, levande växter, träklossar, bilar och djur. Det är spännande att följa processen när miljöerna växer fram…hur barnen tänker och hur de gör. Hur de samarbetar och hur de löser konflikter som uppstår. Det som först är en djurpark kanske sedan blir en dinosaurievärld som sedan kanske blir en båt som sedan blir en rymdstad…..

Här har ett barn ställt upp alla papprör, men nu är de inte rör utan ljus, många ljus!
Målning!
Måla en regnbåge! På pappret bredvid står fakta om regnbågen och man kan se vilka färger den har.
Vårt projekt om sniglar/snäckor håller på att avslutas och sniglarna får flytta hem till barnen 🙂
Med projektorn kan vi skapa nya världar i kuben. Nu är vi bland fiskarna. -”Wow, stor fisk!”
Ett bra sätt att skapa ett lugn…..eller trigga fantasin och utveckla en lek…eller sitta inne i kuben och lyssna/titta på en saga 🙂

”Barnen ska ges tid, rum och ro till eget skapande. De ska få möjlighet att utforska, reflektera kring och beskriva sin omvärld.” Lpfö 18

” Förskolan ska stimulera barnens kreativitet, nyfikenhet och självkänsla. Barnen ska få möjlighet att förundras och utveckla sin förmåga att utforska, kommunicera och reflektera. Utbildningen ska stimulera barnen till att ta initiativ och ansvar samt att ge dem möjlighet att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Utbildningen ska uppmuntra och utmana barnen att pröva sina egna och andras ideer, lösa problem och omsätta ideerna i handling.” Lpfö 18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *