Skogspromenad!

Idag lyser solen på oss och några av oss gick tidigt ut i skogen. Frukt packades i ryggsäcken och vi gick mot en skog som vi inte så ofta är i. Glatt humör och en stor vilja att gå och röra på sig präglade den här skogspromenaden. Många härliga samtal medan vi gick. Många saker att titta på, att lyssna på, att känna på, hoppa över och krypa under. Här kommer några bilder från vår morgon i skogen!

På ett ställe hade en spökmamma tappat bort sina spökungar….och ett gäng fladdermöss! Det blev vår uppgift att hitta dem. Vi skulle hitta TRE spöken var och TRE fladdermöss var. Tillsammans blev det ARTON spöken och ARTON fladdermöss….många, men vi hittade alla! Bra jobbat 🙂
Här växer en gran och en tall….jättenära varandra. Några barn vet hur man ser skillnad, vad är gran och vad är tall? De berättar för de andra barnen som inte riktigt kommer ihåg.
Hur var det nu….GRAN, korta barr och långa kottar
Och TALL, långa barr och korta kottar! 🙂 Barnen lär och visar varandra.
När vi är på väg hemåt till förskolan igen går vi förbi en av våra pedagogers hästhagar och vi får hälsa på hästarna. När vi kommer är de långt bort i hagen, men barnen ropar på dem och då kommer de!
Även hästar kan vara lite busiga 🙂

”Barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att ges möjlighet att delta i fysiska aktiviteter och vistas i olika naturmiljöer” Lpfö18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *