Läsning

Vi har läst boken om Leo, som känner sig ledsen….han får en klump i magen. Först kan han inte berätta varför….men sen visar det sig att han har slagit ett barn och kastat snö på ett annat barn i skolan…… Han pratar med sina kompisar, säger förlåt, och blir förlåten och allt känns mycket bättre igen.
Vi pratar om vad som hände i boken egentligen. Har Du känt så någon gång, som en klump i magen? Vad kan man göra för att det ska kännas bättre igen?

Mycket att tänka och prata kring. Barnen ritar också en bild utifrån boken och berättelsen.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitalt som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala kring dessa” Lpfö18

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *