Vår leksaksdag

Utifrån barnens önskemål har vi varje vecka olika aktivitetsdagar, först ut denna vecka var vår leksaksdag. Barnen hade laddat upp hela veckan och de hade noga funderat ut vilken leksak de ville ta med sig hemifrån. Vi startade dagen genom att alla fick presentera sina saker för varandra, vad har du med dig idag? Vad brukar du göra med din leksak? Har den någon namn? Vi visade repsekt genom att lyssna på varje kompis berättade, vi funderar innan på hur man agerar när någon berättar om en sak man är stolt över att få visa upp.

Vidare fick vi i uppdrag att rita av våra leksaker, vilka färger är den, hur ritar man av den, det är svårt, jag kan hjälpa dig. Reflektionerna runt om bordet flödade och dessa verk finns att se på ett av gullvivans fönster.

Vi hann självklart med att leka hela dagen lång med våra saker, vilken fantastiskt leksaksdag vi haft.

”Arbetslaget ska främja barnens förmåga att vara delaktiga och utöva inflytande över sin utbildning”,

” Förskollärare ska ansvara för att varje barn får förutsättningar för att utvecklas, leka och lära och samtidigt stimuleras att använda hela sin förmåga”,

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla öppenhet, respekt, solidaritet och ansvarstagande”, Lpfö, 2018.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.