Flaskspöket

Idag har vi gjort experiment med Tiggy. Vi provade först med en liten flaska och det gick men spöket komma inte riktigt fram helt. Barnens hypoteser om detta var att Beppe (i video) hade en mycket större flaska. Några trodde mera vatten skulle få spöket att komma fram, vi provade det men inget mer hände.
Vi tog fram ytterligare en flaska fast denna gång en större. Vi gjorde om allt och provade med spänning vad som skulle ske denna gång. Spöket kom fram, och var fylld med mycket luft denna gång.
– wow, den tittar fram, det funkade, buhhhh jag blir rädd, oj vad blött det blev, häftigt.
Vi provade massor utav gånger, med båda spökena och barnens reflektioner är att det är luft i påsen när spöket tittar fram. Vi pratar om hur spöket kan komma fram kom fram till att vattnet vill in i flaskan och då måste luften bort, luften stiger och spöket kommer fram.

Dagens tjusiga ord: vattentryck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.