Veckan som varit!

Några barn gick på promenad och vi tittade till trädet som blev träffad av blixten innan sommaren. Det var inte alls grönt länge och det var väldigt svårt att klättra i, barren var hårda och vassa och grenarna gick lätt av när man tog i dom. Vi tror inte att trädet lever längre.
Vi tittade också till stubben med hål i, först såg vi inga djur alls men sen lyft vi lite försiktigt på barken och där under var det fullt av myror. Myrorna verkar ha byggt bo där, fast ett konstigt bo utan barr.
Vi gjorde massor av olika uppdrag längs vägen, här fick vi i uppdrag att gå balansgång längs trädet. Klurigt med ett trädstam som är hal efter regnet, hur ska vi göra? – kan du hålla min hand när jag går? sen går vi tillbaka så kan jag hjälpa dig, ja smart idé!
På vägen tillbaka till förskolan så hittade vi en jättestor och djup vattenpöl, ni alla vet ju vad en vattenpöl inbjuder till…
att hoppa i såklart!

”Förskollärare ska ansvara för att varje barn utmanas och stimuleras i sin motoriska, sociala, emotionella och kognitiva utveckling”, Lpfö, 2018
En grupp har visat intresse för småkryp och varit ute och letat efter dem. Dessa hittade vi.
Sen ritade vi av dom.
Vi skapande sen småkrypen i lera.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelsen för naturvetenskap samt kunskap om växter och djur”, lpfö, 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.