Skogen

Idag gjorde Smörblommorna terminens första skogsutflykt. Vi åt frukten inne på Smörblomman då getingarna kan vara lite intensiva. Vi tog en kompis i handen och begav oss till kojan för att se vad som hänt där och om vi kunde upptäcka några småkryp.

Jo visst redan på vägen dit fann vi snäckor både på marken, i träd och på ormbunkarna.

Vid kojan hade det skett tråkiga saker, någon hade rivit hela kojan, trist. Vi pratade lite matematik, pinnar som är längre än underarmen bygger vi koja med och pinnar som är kortare eller lika långa som under armen kan man gå omkring med. Mång mätte och prövade olika pinnar.

Så vilka djur upptäckte vi då förutom snäckor.

Hitta gråsuggan….

Hitta spindeln…
Liten, liten snäcka

Spansk skogssnigel
Ett annat intresse som många hade var att plocka och äta blåbär, mums!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.