Oväntat besök i skogen!

Vi har börjat arbeta med en ny kompisbok ”lyssna och kom överens”. Vi hade med oss boken till skogen för att läsa den…men vi hann inte med att läsa boken för det va två busiga djur som hade hoppat ner i vår ryggsäck…

”Kanin och igelkott!!!” Utbrast barnen. Barnen hade många frågor och funderingar ”Vad gör ni här?” ”Hur visste ni att vi skulle till skogen?” ”Hur kom ni ner i ryggsäcken?” ”Vart bor ni?”
Kanin och igelkott berättade att dom har smugit på oss och tjuvlyssnat på vad vi har jobbat med på förskolan…Det visade sig att dom bor på förskolan, vi hoppas att dom kommer lämna lite spår då vi är nyfikna på att få veta vart på förskolan dom bor, barnen frågade men kanin och igelkott berättade att det var en hemlighet ”vi får leta” ”ja och vara detektiver” svarade barnen.
Dom hade till och med lånat våra sifferkort för dom visste att vi arbetar med siffror och att barnen är så duktiga på att räkna. Dom berättade för oss att dom inte kan räkna och att siffrorna mest ser svåra och konstiga ut… ”men vi kan ju räkna” ”jaaa! Vi kan faktiskt lära er” berättade barnen.
Barnen räknar högt och visar samtidigt antal fingrar för dom nyfikna djuren
Barnen samlade även olika föremål och placerade dessa på sifferkort
Barnen hjälpte kanin och igelkott att räkna föremålen och när kanin och igelkott räknade fel så rättade barnen dom ”nää ni räknar fel, lyssna när vi räknar” ”ja det kanske går om vi hjälper er” ”vi kan ju faktiskt räkna” ”jaa, vi är bra på att räkna” berättade barnen.

”Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande” (Lpfö 2018)


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.