Vi planterar paprikafröna!

I veckan har vi planterat paprikafröna som vi tidigare har fått från köket. Vi har under en tid sparat våra mjölkpaket för att kunna återanvända dom som krukor.

Vi undersökte och samtalade om fröna. ”Mm…dom ser goda ut” ”Ja men dom kommer bli ännu goda när det växer paprika” berättade barnen.
Vi fyller krukorna med jord med hjälp av en mugg. ”Den är som en spade” berättade barnen.
”Det är ganska så svårt att hälla jorden för den vill mest utanför”
Vi stoppade ner några frön i varje kruka och tröck ner dom försiktigt i jorden ”Men vart försvann fröna” undrade ett barn ”ner i jorden för att kunna växa” ”ja och göra rötter” berättade några andra barn
Vi ställde alla krukor i en stor låda vid fönstret och täckte över dom med plast ”Så dom inte fryser” ”Som mormors växthus”

Barnen hade många frågor om när det kommer börja växa, vi samtalade om att det kommer börja växa snart men innan vi ser något ovanför jorden så växer det rötter under jorden som vi inte ser ”som paprikans armar och ben” ”ja innan huvudet kommer upp”.

Utbildningen ska ge barnen möjlighet att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö och till natur och samhälle. Barnen ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling” (Lpfö18)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.