29 bokstäver

I tisdags hade Äventyrarna avslutning på sitt bokstavsprojekt. En trollkarl hade trollat bort alla 29 bokstäver i skogen. Barnen fick till uppgift att gå på bokstavsjakt. Innan de började leta frågade vi barnen hur många bokstäver som hade trollats bort i skogen. 29 bokstäver, sa de.


Efter mycket letande hittade barnen tillslut alla 29 bokstäverna som trollkarlen trollat bort.

På eftermiddagen åt vi popcorn och läste ur vår bok ”Den magiska trädkojan – dinosaurierna kommer.” Vi gjorde också en utvärdering av vårt bokstavsprojekt med hjälp av våra SKA (systematiskt kvalitets arbete) – cirklar.

Barnens reflektioner kring projektet:

Vi har gjort/ letat bokstäver inne och i skogen, format bokstäver av oss själva, kapplastavar och pinnar, tittat på ”Bokstavshissen” och ”Bokstavslandet” , vi har haft bokstavsyoga och lyssnat på bokstavsljuden. Bokstavsprojektet har varit bra och roligt. Vi har lärt oss alla bokstäver och en del även på teckenspråk.

Vi kan göra och forma ord av bokstäverna och göra ljud av dem, sa barnen.

Vi frågande dem vad de vill lära sig nu när bokstavsprjektet var klart? Vi vill lära oss räkna till 100.

Barnen har visat ett stort intresse och engagemang under bokstavsprojektet, vilket har varit mycket roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.