Vi har fått frön!

Nu när vi kom in efter att ha varit ute och lekt i det kalla men soliga vädret hade vi fått en överraskning från köket.

Två stycken paprikor med frön, en gul och en röd paprika. Barnen blev genast nyfikna och hjälptes åt med att tömma paprikorna på frön för att sedan lägga fröna på papper. De funderade och diskuterade om en blandning av båda paprikafröna skulle ge oss orange paprika då gul+röd blir orange. Vi sorterade fröna på papper i tre olika skålar, en med bara ”gula” frön, en med ”röda” och en med blandade frön. När fröna har torkat ska vi plantera dom, barnen berättade att det behövs frön, vatten, jord och sol när man planterar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.