Måltidspedagogik på Ängstugan

Denna terminen fortsätter vi vårt arbete ute i barngrupperna med måltidspedagogiken. Genom de olika projekten som pedagogerna och barnen jobbar med försöker vi i köket integrera uppgifter som väcker barnens intresse och upplevelser kring mat, råvaror, smaker och sinnen.

Den här veckan har Gullvivans rymdprojekt samt Vallmons Bamseprojekt legat i fokus.

RYMDMELLIS– vi har utforskat hur man kan förvara mat i rymden och hur man rent praktiskt äter maten i tyngdlöshet. Så nu fick de uppleva ett mellis med juice som man dricker med sugrör, smulfri smörgås och massor torkade frukter och grönsaker.

 

 

På Vallmon har de börjat prata om Lille Skutt så helt naturligt har sallad och morötter kommit i fokus. Barnen fick brev av Lille Skutt och en kruka sallad som de kan smaka och se växa. De fick även se hur morötterna växer i jorden och nästa vecka har han lovat att bjuda dem på morötter i olika färger! Det ser vi alla fram emot.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.