Vatten

Idag har vi varit ute på gården och lekt i vattenpölarna. Barnen älskade att springa i vattnet . Sen gick vi in och tog av oss alla blöta kläder och åt hamburgare med bröd och stektpotatis . Sen vart det vila i våra nya sovsängar som vi har fått . Vi önskar er en trevlig helg.

Hela förskolan springer

I torsdags sprang hela förskolan ”Vasalöpet” istället för Vasaloppet. Vi startade i Sälen och sprang förbi orter som Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris och målgång i Mora.

Vi hade nummerlappar också.

Vid målgång i Mora fick alla löpare banan och blåbärssoppa.

Grilla

Idag har vi ätit lunch ute, det blev grillad korv med bröd och tillbehör. Vi drack varm choklad (sockerfri) sen var vi ute och lekte. Till mellanmål vart det hembakat bröd som vi gjort av gröten som vart över från frukost.

Vinterlek

Vi på avd. Gul fyllde vatten och karamellfärg i mjölkpaket och ställde ut i kylan för en vecka sedan. Nu har vi klippt upp och plockat ut isklossarna ur paketen. Karamellfärgen hade inte frusit utan låg i botten på mjölkpaketen. Nästa gång får vi prova med någon annan färg.

Vi har även testat att blåsa såpbubblor. Varför går bubblorna inte sönder? Det är kallt.
Idag blev det en promenad till lekparken. Kolla rutschkanan! En elefant!
Vi gjorde snöänglar i den härligt mjuka snön.

Snölek

Vi har varit ute och hämtat in snö. Vi undersökte snön med olika sinnen, den var kall och blöt, luktade inget och strumporna blev blöta av snön som hamnat på golvet. Dom provade att göra snögubbar, dom gömde och hittade figurer i snön, mosade snön i handen och såg det droppa och dom provade även att smälta snön på armen.

I läroplanen (Lpfö-18) står det att ”förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap/- – -/ och enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen ”

Äta mat

Vi fortsätter med barnkonventionen, nu läser och jobbar vi med boken Äta mat.Kanin kom på besök och bjöd på morötter. Barnen har också fått smaka på olika frukter. Vi har pratat om hur dom olika frukterna och morötterna smakar,luktar,ser ut, låter och vilken färg och vilka former dom hade.