Knep och knåp

Flera av våra stora barn på Kajutan är förväntansfulla över att få börja förskoleklassen till hösten. Det pirrar i hela kroppen och det kommer många frågor. Barnens bokstavsintresse blomstrar och de identifierar bokstäver och ord både här och där. Några har även börjat ljuda ihop bokstäverna till ord. Vad passar då inte bättre än lite knep och knåp? Och som av en händelse har vi fått ett blad med lite pyssel av Mulle.

Först ska vi finna fem fel:

 
Sen prick till prick:

 

Avslutningsvis är det en ordfläta. Det är ju rätt knepigt. Men med lite hjälp går det bra. Vi identifierar orden på bilderna och så skriver en vuxen ordkort. Då kan vi lista ut var orden ska sitta. Men det är lite knepigt det där med vågrätt och lodrätt. Hur ska man skriva då? Tillsammans löser vi knåpet och vips har vi gjort oss vårt första korsord! Häftigt!

 

Tillsammans har vi bland annat tränat på samarbete, problemlösning, lärt oss nya ord och begrepp, tränat finmotorik och övat på tallinjen, samtidigt som vi har tillvaratagit barnens intressen. Barnen har helt enkelt fått styra innehållet i sin verksamhet. Som vuxna har vi sedan gett dem verktygen.

Hej Kollikok!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *