Hästarna vid Örstig

Idag har vi hälsat på hästarna på ridskolan vid Örstig. De var pigga och sprang omkring. Sen rullade de sig i en sandgrop i hagen. Vi fick däremot bara rida på den lilla hästen vid parkeringen.

Sen åt vi frukt och drack vatten innan vi åkte hem till förskolan igen. Det var varmt och några barn passade på att sova på hemvägen.

Förskolansdag

Idag firar vi förskolansdag med maskerad och glass! Fantastiska dräkter minglar förbi, för att sen virvla runt i en dans. Vi dansar som galningar för att hålla värmen. Men kul har vi!

 

En tur till miljöstationen

Idag blev det en tur med elcyklarna till miljöstationen vid ICA.

 

Tänk vad mycket roligare det blir med källsortering när det hela blir ett äventyr. Vi passar på att se oss omkring ute på Arnö. Husbyggena utmed vattnet var extra intressanta. Stora maskiner, ni vet😉🚜

Familjefest

Vi vill passa på att tacka alla som bidrog till en fantastisk familjefest igår. Strålande solsken, barnsång, tipspromenad, målning, samtal och spring i benen…😁

Mycket god mat förstås!

Tillsammans för vår planet

Förra veckan var en riktig miljövecka.

Vi började veckan med att gå till vår skräpplanka och kolla till vårt experiment. Vi satte oss och pratade kring de förändringar vi såg.

Under onsdagen gick vi ut i vår närmiljö och städade. Skräpplockarveckan, som anordnas av Håll Sverige Rent, var igång och självklart är vi med och hjälper vår planet att må bra.

Vi har startat upp vår lilla maskkompost på avdelningen.

I fredags var det final av den fina utställningen på stadshuset som vi var med och deltog i. Ni var väl och tittade på det fantastiska arbete som barnen gör på förskolorna i vår kommun?!

Vi tog bussen in och gick och tittade. Sedan bjöds vi på popcorn och underhållning. Vattenmannen och Speed var och sjöng och pratade om nedskräpningen som förstör för vårt vatten och dess djurliv.

Självklart kastar vi ju vårt skräp i papperskorgen. Och just den här papperskorgen är en mycket glad och tacksam papperskorg. Han pratar!

” Mmm… Tack för maten.”

Mycket uppskattad av barnen! Besök den vet ja!

 

Skräpplockarveckan

Håll Sverige Rent  arrangerar varje år Skräpplockarveckan och den här veckan är det dax för årets upplaga.

Vi har varit med flera gånger, men det verkar inte hjälpa…det fylls på med nytt skräp hela tiden. Arnöborna är flitiga kastare av både det ena och det andra. Mycket av det vi hittar är plast. Det brukar se skräpigt ut runt vår parkering och vändplanen. Men nu ska det bli fint igen.

Även gatan och cyckebanan blir städade den här veckan. Vilken lycka med stora maskiner på så nära håll. De kör så det ryker.

Utställning Stadshuset

Hej!

Nu finns vår fina utställning på plats i stadshuset. Tillsammans med andra förskolor i Nyköpings Kommun visar vi olika arbetssätt med lärandet kring Hållbar Utveckling.

Stadshuset har öppet 8.00-17.00 måndag-fredag. Utställningen kommer att vara under vecka 16 & 17. Samla ihop familj, vänner och gå och titta på barnens arbete!

TILLSAMMANS FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID!

Världens bästa planetskötare

Idag tömde vi Ankarets lilla miljöstation och gick till den stora återvinningen nere vid Ica.

Vi tog också med oss lite pantflaskor och burkar.

Hittar man inte rätt container till rätt skräp då får man ta det med sig till en ännu större miljöstation!

När vi hade kastat allt vårt skräp var det dags att gå tillbaka till förskolan. Och som de bästa planetskötare vi är så städade vi självklart upp på vägen. Kolla bara så mycket skräp som kastas i naturen!!!

Nu har vi varit väldigt duktiga och förtjänar en riktigt smarrig lunch! Idag bjuder Lotta på kycklingklubba och klyftpotatis. Mums!