Om Vårdarbloggen

Vårdarbloggen (före detta träningsboendets blogg) är en blogg som bedrivs främst av mig, Björn-Ivan, och min kollega Marcus. Vi är båda vårdare på Sommarvägens träningsboende, ett boende för personer med Aspergers syndrom.

En del av vårt arbete handlar även om att handleda och utbilda andra arbetsgrupper inom vården i bland annat bemötande, förhållningssätt, anhörigstöd och MI. Det vi handleder om finns självklart att läsa här. Genom bloggen så tror vi att vi når ut till fler människor än de vi möter i det dagliga arbetet, och att vi kan väcka ett större intresse för vårdyrkena. Ibland har vi även gästbloggare som tillför andra perspektiv och erfarenheter än vad jag och Marcus har. Du som läser denna blogg får gärna lämna en kommentar under inläggen om vad du tänker och tycker. Det spelar ingen roll om du själv jobbar inom vården, om du är vårdtagare, om du är anhörig eller om du bara är nyfiken: Allas åsikter räknas! Du kanske själv har något ämne som du tycker att vi borde skriva om?

Om du eller din personalgrupp är intresserad av handledning eller mer fördjupad kunskap i något av de ämnen som beskrivs i bloggen, så får ni gärna kontakta oss via mail:

bjorn-ivan.sundin@nykoping.se

marcus.lindqvist@nykoping.se

/Björn-Ivan