Internationell matvecka

Den här veckan äter vi mat från flera olika länder, först ut idag var Chile som bjöd på en Berenjena Criolla. En grön gryta med morot och aubergin till det korv och köttbullespett samt ris.

 

 

4 thoughts on “Internationell matvecka”

  1. I fredags serverade ni ”världens godaste mat” enligt min 5-åring på Valen. Vad serverades och hur tillagades det?

    1. Vad roligt att ditt barn tyckte så mycket om maten! I fredags serverades en pastarätt från Grekland, pastitio. Jag kokade som en köttfärssås med lammfärs, kryddade med kanel, timjan, rosmarin och krossad tomat. I en ugnsfast form varvade jag sedan kokta makaroner, lammfärssåsen och en ostsås, sedan strödde jag riven ost över och gratinerade i ugnen ca 20 min på 175 grader. Välkommen in i köket och hämta ett recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *