Delfinens vecka

Sista veckan ingen sommarlovet innehåll många önskningar från barnen, lekpark, cykeltur, lekpark, promenad, lek på gården, fiskmåsens barn är på besök på gården och filmmys…..

Vi sådde paprikafrön för några veckor sen och nu fick barnen ta med paprikaplantor hem..

Skolavslutning på vallarna

Idag gick Snäckan och Sjöhästen till vallarna och tittade på barnens skolavslutning!

Vi sjöng Idas sommarvisa och goliat och fikade med blåbärsmuffins, frukt och festis.

 🎵🎶 Du ska inte tro det blir sommar
ifall inte nån sätter fart
på sommarn och gör lite somrigt,
då kommer blommorna snart.
Jag gör så att blommorna blommar,
jag gör hela kohagen grön.
Och nu så har sommaren kommit
för jag har just tagit bort snön. 🎶🎵

Ha en fin helg 🌻☀️🎈

Vi springer Bamseloppet.

I dag har vi på hajen sprungit bamseloppet på förskolan. Vi mätte upp en bana med start och mål. Barnen fick varsin nummerlapp som vi satte fast på västen. När barnen hade sprungit banan så fick de varsin medalj och ett diplom.

När vi sitter och vilar oss i gräset efter loppet så dyker det upp en elefant i buskarna. Vad konstigt säger barnen, har den rymt från Kolmården?

Elefanten kommer fram ur buskarna och vill bjuda oss på en överraskning. Den har med sig glass till oss. Mums vad gott….  Vilken snäll elefant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potatisodling på Sjöhästen

Inför vår skördefest i höst har vi planterat potatisar 🥔🥔. Vad kan man göra av potatisar?

Idag har vi lekt ute och letat efter sniglar och andra smådjur, vi hitta gråsuggor och myror. 🐜🐌Helt plötsligt såg vi en elefant i vår matsal som sedan rymde iväg.  🐘 Vi har lyssnat på musik i solen ☀️🎶🎵

Ha en fin tisdag! 🌸☀️

Lek på Sjöhästen

Idag har vi lekt ute på förmiddagen, vi märkte att när det blåser i sanden åker sanden upp i luften så det ser ut som rök.

Innan maten sjöng vi om våra kompisar babblarn och tränade på att teckna med händerna.

🎵🎶Brun brun brun är mössan på mitt huvud, brun brun brun är dräkten som jag bär. Allt som är brunt brunt brut tycker jag är vackert, för min bästa vän är Babba.🎶🎵

Efter maten var vi inne en stund och pysslade.

Trevlig tisdag 🌸☀️

Fotbollsmatch och avslutningslunch

Den här veckan gick vi på Delfinen ut på rättarvallen och spelade en fotbollsmatch. Först genomgång av spelregler sen lagindelning. Dags för avspark och sen följde två intensiva perioder mellan röda och gula laget.

Vi avslutar vårt sapereprojekt om vett och etikett med en tvårätters lunch. Barnen dukade extra fint på bordet och glasen dekorerades med servetter. Menyn var sötpotatissoppa, grönsaker och till efterrätt serverades vitchoklad pannacotta med jordgubbar.

Vad skall vi odla?

Vi har varsin pallkrage på förskolan som vi får odla i. Vi frågade barnen vad de tyckte vi skulle odla. Det var massa bra förslag som kom fram b.la. Hallon, jordgubbar, morötter, rödbetor, sallad m.m.

Nu har vi sått rödbetor, morötter och sallad. Vi hoppas att det kommer upp något i våran låda. Vi skall sköta om vår odling med omsorg.