vi gör oss redo för den stora äggjakten

Denna vecka har vi haft fullt upp på Sjöhästen, vi har firat födelsedagar med ballonger och dukat extra fint på borden.

Vi har rockat sockorna, på så sätt är vi med och hyllar olikheter och slår ett slag för allas lika värde och rättigheter.

  

 

 

Vi introducerade de globala målet nr 5 jämställdhet i samband med rocka socka dagen! Vi prata om att vi är olika med alla är lika värda.

Sen har vi pysslat till påsk, vi har gjort kaniner och ägg till vår äggjakt på torsdag!

    

 

 

 

Ha en trevlig helg så ses vi på måndag!

 

Skattjakt och utematlagning

I dag har vi på hajen haft utematlagning. Vi började med att dela upp oss i grupper och delade ut uppdrag. Två av barnen fick hjälpa Anita att tända brasan. Några barn skar grönsaker till hamburgarna som vi skulle grilla. Innan vi åt våra hamburgare som vi grillat på vår muurakka så hade vi en skatt jakt. Vi hade fått ett brev och piraten Jack undrade om kunde hjälpa honom att hitta hans guldpeng han hade tappat. Vi hittade guldpengen och piraten Jack blev jätteglad.

Mums vad gott med hamburgare….

Vi avslutade vår utedag med att poppa popcorn på grillen. Vi har haft en skön dag ute och vi har fått lära oss massor om hur man gör eld, vad som behövs för att det skall kunna bli eld, hur nära man får vara en eld m.m.

Vi är så nöjda allihop och det smakade så bra att äta ute i naturen.

 

Pinnbröd på en tisdag!

Vi på Sjöhästen har lekt mycket att vi grillar, vi har provat att projicera eld inomhus och eftersom intresset för grillning fortsatt bestämde vi oss att pröva att grilla utomhus!

Vi ville pröva att grilla pinnbröd, så på morgonen gjorde vi degen.

Efter en lååååång stund fick vi äntligen igång en liten brasa

Först måste vi rulla degen runt våra pinnar.

Nu är det dags att lägga på pinnbröden på grillen!

Mums vad gott!

Ha en toppen tisdag!

– Titta där bor jag!

Barnen på hajen har fått möta digitalisering på olika sätt. Ett av sättet är att vi tillsammans har gjort qr- koder över där barnen bor. Vi har satt upp kartan över Nyköping och gjort prickar där barnen bor. Därefter har vi gjort qr- koder över adressen. Barnen kan ta ipaden och hålla på qr- koden och vips så står det barnens adress i rutan.

 

 

Utematlagning på Delfinen

I veckan har vi på Delfinen haft årets första utematlagning. Innan vi gick ut så arbetade vi i matsalen med att blanda dressing och att skära grönsaker.

När vi arbetat färdigt klär vi på oss och går ut till baksidan. Där har några Delfiner gjort upp eld och matat den med syre så att vi får en fin eld att laga mat på. Dagens meny är hamburgare med dressing och grönasaker. Till efterrätt serverades popcorn….

En härlig dag! Nu önskar vi er en trevlig helg!

Filmpremiär

Idag blev vi bjudna på filmpremiär hos Delfinerna. De hade gjort en film om en sopbil. Väldigt kul! Innan vi gick upp till oceanen så gjorde vi oss extra fina med rosa i håret.

 

 

 

Vi blev hälsade välkomna och fick sätta oss

Sen fick vi popcorn efter filmen lekte vi uppe på oceanen.

Ha en toppenbra helg nu!

Utelek på Sjöhästen

Idag har vi varit ute flera gånger under dagen i den underbara solen! Det fanns mycket kul på gården is, vatten och roligast av allt geggamoja! Favoritstället på gården just lägenheten.

Vi har lekt inne också, det är mycket rollekar. Mamma, pappa och barn är en lek som vi leker mycket nu. Här har vi en mamma som dansar i sin klänning.

När vi tog fram spöksagan upptäckte vi att spökena också dansar!

Ha en toppenbra torsdag!

Programmering och pyssel på Sjöhästen

Idag lekte vi ute på förmiddagen, vi lagade mat och tittade på is. Det finns mycket is att utforska på gården.

När vi kom in prövade vi att programmera våra robotar igen! Det var superkul! Vi delade upp barnen i mindre grupper så vi fick pröva i lugn och ro.

När vi satt och åt lunch såg vi solen! Vi blev då sugna på att göra egna tussilago så att våren kanske kommer snart!

Vi har börjat läsa en ny bok om Ruby, det är en kapitelbok. Just nu letar Ruby efter 5 ädelstenar som hennes pappa har gömt. Hon har hittat tre stycken, undra om hon hittar alla…

Ha en bra onsdag!