På uppdrag…

Idag hade vi ett uppdrag som bestod i att plocka blommor till midsommarfesten imorgon! Vi gav oss ut på blomjakt!

När vi kom tillbaka till gården var det full aktivitet!

Avslutningslunch-2018

På Tisdagen firade vi av våra blivande förskoleklassbarn som börjar skolan i höst. Det var en riktigt högtidlig minnesvärd stund för oss alla. Barnen hade röstat att få grillade hamburgare så Nichlas grillade och barnen fick hitta sitt eget placeringskort där man skulle sitta. Vi skålade i champagneglas i värmen.

Efter den goda lunchen fick vi glass & jordgubbar med maränger, mums!

Sedan var det dax för diplomutdelning med fin ros och paket ifrån våran Sussi Andersson.

Vi önskar alla våra stora barn lycka till i skolans värld!

Vi passar även på att tacka för ett mycket trevligt sommarmingel och fina presenter till oss pedagoger.

Fortsätt läsa Avslutningslunch-2018

Oj, vad det växer!

Nu ser vi till att sköta om våra odlingar och vi hjälps åt att vattna. Vad spännande att se hur det växer!

 Vi behöver kannor, slang och vinda. Vi samarbetar, bär och släpar. Regnet hjälper oss med vattningen och så roligt att se och känna på vattnet i pölarna.

Ha en fin vecka!

Orion v 23

Just nu är det mycket förberedanden på Orion , både inför förskoleklass och även barnen som är kvar & som ska flytta upp till hösten.

vi har i veckan träffat Pirkko & Katarina som hälsade på & umgicks med blivande  fsk-klassbarnen. Det var roligt.

vi har liksom förra torsdagen träffats ”nya” Orion inne och lärt känna varann medan de andra barnen varit ute på gården & lekt.

På Tisdag nästa vecka har vi avslutningslunch för barnen som slutar hos oss. Hamburgare vart det framröstat. På eftermiddagen har vi på förskolan vårat årliga sommarmingel. Det blir lite utställningar på olika projekt vi haft, även några stationer med lite ”kul” och prova på. Som vanligt säljs det fika för självkostnads pris, och pengarna kommer gå oavkortat till BRIS.

Barnen fick rösta vilken organisation de ville ge pengarna till mellan ”giving people” , Majblomman & Bris. Så BRIS fick flest röster.

 

 

 

 

Utekul!

Solen strålar ute, då blir vi sugna på vattenlek! Vi öser, häller och leker med båtar och hinkar tillsammans.  I vattenleken tränas både turtagning, kommunikation och samspel, samtidigt som vi har jättekul! Vi känner med våra händer och plaskar så det skvätter. Vad har barnen hittat på gården? Är det självaste ”imse vimse spindel”  som fångats in? Med hjälp av burkens förstoringsglas kan vi titta närmare på spindels utseende. Hur många ben och ögon har den?

Vi sår och vattnar i våra nya pallkragar.

Ringblommor och solrosor! Så fint det kommer att bli!

Vattnet är kallt, men skönt.

Tack för den här veckan och trevlig helg!