Akvarium och såpbubblor

Stor fisk men liten skugga
Här blev det senare många skuggor och lite djungelmiljö

 

 

 

 

 

Idag när barnen kom till förskolan på morgonen möttes de av ett akvarium på väggen på Blåbäret. Lite avkopplande musik och vackra fiskar kan ibland vara en härlig start på dagen. Att sedan upptäcka sin skugga på väggen var spännande. När man stod nära väggen var det en liten skugga och när man backade längre bak blev skuggan större.

Lite senare gav sig Smultronbarnen sig iväg på sin dagsutflykt medan blåbärsbarnen blandade ihop såpbubblor som vi sedan tog med oss ut på gården. Skratt, jagandes av bubblor och glada tillrop när det blev lite extra stora bubblor blev det.

Här har vi blandat till diskmedel, vatten och lite florsocker
Blåser såpbubblor och tränar samtidigt lite munmotorik
Här försöker vi fånga bubblorna

 

 

 

 

 

 

 

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *