Evas funkarprogram

Vi har börjat titta på ett utbildningsprogram från Filmochskola.se. Programmet heter Evas funkarprogram där hon förklarar, berättar och visar med olika redskap och modeller hur saker och ting fungerar. Det går tyvärr inte att titta på programmet hemma utan endast lärare kan skapa en inloggning och titta tillsammans med barnen på skolan/förskolan.

Idag lärde vi oss hur olika väderlekar blir till, dvs vad som händer när det blåser, blir moln, regnar och snöar. Väldigt intressant och barnen blev fascinerade när Eva berättade om snökristallerna.

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen” (Lpfö 98, reviderad 2016, s. 10).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.