Favorit i repris

För några dagar sedan tog vi fram ett staffli och ställde den vid bänken på gården, för att ge barnen möjlighet att skapa och måla ute. Detta blev lyckat så idag tog vi fram det idag igen. Det ger en annan känsla att få måla ute, eftersom barnen vanligtvis målar inomhus. De får även måla tillsammans på ett stort papper, vilket tränar samarbete, turtagning med pennor och plats och även språk och kommunikation.

”Barnen ska kunna växla mellan olika aktiviteter under dagen. Verksamheten ska ge utrymme för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Utomhusvistelsen bör ge möjlighet till lek och andra aktiviteter både i planerad miljö och i naturmiljö” (Lpfö 98, reviderad 2016, s. 7).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.