En nyckelpiga jag har i handen…

…och se nu kryper den upp för armen, och plötsligt flyger den sin kos,
och kanske landar den på din nos. Här hittar ni sången https://www.youtube.com/watch?v=phiyeKUixqk

”Den här är två år gammal för den har två prickar” säger barnet. Jag vet att jag själv trodde så när jag var yngre men det är faktiskt en myt har jag fått lära mig senare. Det var ett stort intresse för nyckelpigor bland de barn som var kvar sist idag så här länkar jag en sida ni kan läsa lite om nyckelpigor för barnen. http://www.vattenriket.kristianstad.se/varen/nyckel.php

Idag har vi sett flera vårtecken ute på gården. Solen har tittat fram och det har varit härligt väder, vilket innebär att vi har passat på att vara ute både på förmiddagen och på eftermiddagen. Vi har uppmärksammat flera vårtecken som exempelvis att det har blivit grönare i buskar och gräs, vi har hittat spindelnät och några nyckelpigor. Vi uppmanar barnen till att vara försiktiga med alla djur, insekter och växter, även om vi själva tycker att en del insekter är lite otäcka (ex. spindlar!).

Förskolan ska sträva efter att varje barn ”utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra” (Lpfö 98, reviderad 2016, s. 10).

Det hade fastnat lite sand på spindelnätet vilket gjorde att den syntes tydligare. Och när solen lyser på nätet ser det ännu vackrare ut. ”Spiderman!” sa ett barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *