Det känns som att jag har fjärilar i magen!

Idag var det dags för våra blivande förskoleklassbarn att gå över till Östra skolan och hälsa på. Det var många barn från andra förskolor där också, vilket gjorde att barnen fick se sina nya kompisar. Det var några barn som uttryckte att de var nervösa och kände fjärilar i magen inför och under besöket på skolan. Barnen verkade trivas med de nya fröknarna och i lokalerna. När de fick titta runt i rummen själva blev de ännu gladare. Det finns mycket att göra och upptäcka i förskoleklass!

Idag och igår har vi haft våra fem- och fyraårsgrupper där vi fortsätter att jobba med vårtema. Vi pratar om vårblommor, insekter och andra vårtecken (det finns fler bilder på torkskåpen). I en av grupperna pratade vi om myror och myrstackar.

Förskolan ska sträva efter att varje barn ”utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen” (Lpfö 98, reviderad 2016, s. 10).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *